inversió

Oxolife obté una injecció de cinc milions

Inveready i el CDTI lideren l'operació en la biotecnològica que desenvolupa un tractament per millorar la taxa de fertilitat femenina

zentauroepp53721749 oxolife200611102508

La biotecnològica Oxolife, creada per desenvolupar un nou tractament per millorar la taxa de fertilitat femenina, ha completat la seva primera ronda de finançament que s’eleva a cinc milions d’euros.

Inveready ha liderat l’operació juntament amb l’organisme públic CDTI a través del seu programa Innvierte i la participació de BStartup, del Banc Sabadell (que va seleccionar la companyia com una de les

tres guanyadores de la II Edició de BStartup Health), així com HighStick2019 i inversors privats a través

de la plataforma Capital Cell, que ha captat 1,2 milions.

Oxolife, fundada a Barcelona el 2013, està liderada per Agnès Arbat, metge especialitzat en farmacologia clínica, i Ignasi Canals, doctor en bioquímica. La companyia  desenvolupa una molècula, OXO-001, que actua específicament sobre la implantació de l’embrió per augmentar la taxa d’èxit d’embaràs.

OXO-001 va obtenir resultats prometedors en models animals representatius i va finalitzar un primer estudi de fase I amb un excel·lent perfil de seguretat. Segons l’empresa, es tracta d’un gran avenç, ja que actualment no hi ha alternativa terapèutica al mercat per preparar l’endometri i millorar les condicions d’implantació embrionària. 

Amb aquesta inversió, Oxolife ampliarà l’estudi de fase I i realitzarà en clíniques d’Espanya i centres europeus un assaig clínic de fase II per avaluar l’eficàcia del fàrmac en la implantació embrionària en pacients que recorren a tècniques de reproducció assistida.

Després de l’acabament d’aquest estudi es pretén assolir un acord amb una farmacèutica per a l’acabament del desenvolupament clínic i la comercialització del fàrmac. Aquesta operació estaria prevista per al 2023.