RESULTATS

Naturgy va guanyar 199 milions fins al març, el 41,6% menys

La companyia reajusta les prioritats d'inversió davant el coronavirus

asalaabertis ceo francisco reynes gestures during an i130605181331

Naturgy va obtenir un benefici net de 199 milions d’euros en el primer trimestre de l’any, cosa que va representar un descens del 41,6% respecte al mateix període de l’exercici anterior, va informar la companyia. El resultat brut d’explotació (Ebitda) de l’energètica presidida per Francisco Reynés a finals del primer trimestre es va situar en 944 milions d’euros, un 15,6%.

Excloent els elements no recurrents, el benefici net ordinari del grup va ascendir a 305 milions d’euros, un 19% menys, mentre que el seu Ebitda ordinari va arribar als 1.102 milions d’euros a tancament de març, un 5,6% menys, sense comptar en els dos casos els costos de reestructuració per 158 milions d’euros.

El grup destaca que l’impacte del Covid-19 en els resultats d’aquest primer trimestre va ser «limitat», ja que les seves conseqüències econòmiques van començar a pesar gradualment en l’evolució de la companyia només a partir del mes de març. No obstant, adverteix que des d’aleshores l’impacte de la pandèmia ha sigut «notable» en la demanda de gas i electricitat a Espanya i Llatinoamèrica, així com en un escenari desafiador al mercat internacional de GNL i en la depreciació de divises en països clau de l’Amèrica Llatina. Per això, espera que el Covid-19 tingui «un impacte més gran» en els seus resultats durant el segon trimestre de l’any.

Davant de les importants incerteses de l’entorn pel Covid-19, Naturgy considera que «no és possible ni prudent» donar un ‘guidance’ per a aquest 2020, tot i que avança que les seves línies de gestió prioritàries per a l’any se centren en, entre d’altres, «a mantenir una elevada liquiditat, una còmoda posició de balanç i flexibilitat així com fer ús dels mecanismes de revisió ordinaris i extraordinaris contemplats als contractes d’aprovisionament de gas per adaptar-los a les condicions del mercat». Així mateix, Naturgy accelerarà les seves iniciatives de transformació per millorar en eficiència i flexibilitat i en assignació de recursos davant del nou escenari; i continuarà analitzant oportunitats de creixement i de rotació d’actius que contribueixin a la millora del perfil de risc de la companyia i a la creació de valor.

Respecte a les inversions del grup en el trimestre, van ascendir a 201 milions d’euros, afectades per un menor creixement de les mateixes en xarxes de gas i per una desacceleració en altres projectes. El 55% del total (111 milions) es van destinar a inversions de creixement, incloent-hi projectes renovables a Espanya i a Austràlia i Xile. La companyia preveu invertir en desenvolupament renovable més de 350 milions d’euros addicionals a Espanya i a nivell internacional en el que queda d’exercici.