A la plaça de Sant Jaume

El sindicalisme anticapitalista convoca una concentració presencial l'1 de Maig

Una aliança de sindicats, com la CGT o l'IAC, programen una acció simbòlica de 50 persones a la plaça de Sant Jaume

zentauroepp52821956 coronavirus galeria barcelona200318102403 / FERRAN NADEU

El sindicalisme anticapitalista ha convocat per a aquest divendres una concentració simbòlica de 50 persones a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per commemorar l’1 de Maig. Centrals com la CGT, la tercera en afiliació a Catalunya, o l’IAC, amb forta representació entre els empleats de la funció pública, són alguns dels promotors de l’acció, que busca reivindicar el dret a la manifestació en els actuals moments d’estat d’alarma. Així ho han fet públic aquest dimecres els principals portaveus de les entitats en una roda de premsa telemàtica. Des del Departament d’Interior de la Generalitat ja han avançat que identificaran els assistents i que aixecaran acta.

«Desconfinem els nostres drets i llibertats», ha sigut una de les consignes expressades per la plataforma integrada per partits polítics com la CUP, associacions com el Sindicat de Llogateres, la Marea Pensionista i la Marxa per la Dignitat, entre d’altres. Els organitzadors han explicat que la concentració està programada a les 12 del migdia i que hi assistiran 50 persones, representants totes de diferents col·lectius que subscriuen aquesta acció de protesta. També que aquestes portaran els materials de prevenció de riscos sanitaris, com guants i mascaretes, i que es col·locaran a la plaça de Sant Jaume de manera que respectin la distància de seguretat mínima entre uns i altres. 

Els organitzadors han afirmat que ja han comunicat a la Delegació del Govern la seva intenció de fer l’esmentada concentració i que de moment no han rebut resposta sobre això. La portaveu de l’IAC Assumpta Barbens ha explicat que des dels serveis jurídics del seu sindicat tenen preparat un recurs, davant de la possibilitat que les autoritats deneguessin el dret a la manifestació, invocant les actuals restriccions a la mobilitat vigents durant l’estat d’alarma. 

Fonts del Departament d’Interior de la Generalitat han explicat a Europa Press que els Mossos d’Esquadra aixecaran acta de denúncia a les persones assistents a qualsevol concentració i que actuaran amb «congruència, oportunitat i proporcionalitat».