PROPOSTA DE REOBERTURA

Les botigues de roba controlaran l'aforament i desinfectaran les peces

La patronal preveu que els dependents utilitzin mascaretes i guants

tiendas-ropa / periodico

Les botigues de roba controlaran l’aforament i recomanaran mantenir una distància d’un metre i mig entre les persones a l’interior, mentre seguiran un procés de desinfecció de les peces tornades, traient-les de la venda durant 48 hores.

Així ho ha posat de manifest la patronal de comerç tèxtil (Acotex), que ha assegurat que, en el moment que el Govern autoritzi l’obertura dels establiments comercials, aquests garantiran la seguretat dels clients, dels empleats i de tots els productes que es venguin.

«Tot i que encara no hem rebut cap protocol d’actuació per al moment de l’obertura de les administracions competents en matèria de comerç, els empresaris estem ja preparant les mesures que implantarem per garantir que les compres siguin completament segures», ha assenyalat el president d’Acotex, Eduardo Zamácola.

En aquest sentit, des d’Acotex es recomana extremar els processos de neteja i desinfecció dels establiments diàriament, controlar l’aforament a les botigues i mantenir la distància d’un metre i mig entre les persones.

Mascaretes i guants

«A les botigues no hi podrà haver aglomeracions i per això es controlarà l’entrada i sortida dels clients. A més, el personal de la botiga utilitzarà guants i mascareta, i es posaran a disposició dels clients gel desinfectant i guants perquè es pugui comprar amb tranquil·litat», ha explicat Zamácola.

Així mateix, des d’Acotex es recomana que els clients puguin utilitzar els emprovadors, on es prendran totes les mesures de salut i higiene necessàries per mantenir-los desinfectats.

Quant als canvis i les devolucions, es mantindrà la política que apliqui habitualment cada establiment i se seguirà un procés de desinfecció de les peces tornades, traient-les de la venda durant 48 hores.

Deixar l’erto 

D’altra banda, Acotex, organització representant de les botigues de roba i complements, ha advertit que és «imprescindible» que el Govern garanteixi la recuperació del personal afectat pels expedients de regulació temporal d’ocupació (ertos) de forma esglaonada.

«Quan obrim les botigues, estimem una caiguda de les vendes del 70%, cosa que fa insostenible el manteniment de tots els llocs de treball des del principi», ha assenyalat Zamácola, que ha afegit que previsiblement algunes botigues reduiran els horaris d’obertura en els primers mesos.