INCORPORACIÓ EN EL PATRONAT

L'exministra Fátima Báñez fitxa per la fundació de la CEOE

L'extitular d'Ocupació gestionarà el projecte 'Empresas que ayudan', que reuneix iniciatives per fer front al Covid-19

fatimaok

L’exministra Fátima Báñez, titular d’Ocupació en el Govern de Mariano Rajoy, s’ha incorporat al patronat de la fundació de la CEOE per encarregar-se de gestionar el projecte ‘Empresas que ayudan’, amb l’objectiu de coordinar les iniciatives solidàries que parteixen de les empreses per contribuir a fer front al Covid-19.

A més de Báñez, la Fundació CEOE incorpora al seu patronat l’expresident de CEIM Juan Pablo Lázaro i el membre de la junta directiva de la CEOE Joan Gaspart, segons ha informat aquest divendres la patronal a través d’un comunicat.

Báñez va ser l’encarregada de dur a terme la reforma laboral que va aprovar el PP el 2012, durament criticada pels sindicats; de fet, el Govern actual, del PSOE i Podem, s’ha compromès a derogar-ne els aspectes més lesius per als treballadors.

L’exministra, que va deixar la política el març de l’any passat amb la intenció d’incorporar-se a l’empresa privada, ja va fitxar al desembre per Laboratorios Farmacéuticos Rovi com a consellera, amb la categoria d’externa independent.

Sense remuneració

En la CEOE serà la persona encarregada de gestionar el projecte ‘Empresas que ayudan’, càrrec exempt de remuneració i creat per la patronal per coordinar, a través de la seva fundació, les iniciatives solidàries de les empreses per ajudar en la crisi sanitària.

L’organització empresarial destaca que diferents empreses espanyoles han volgut implicar-se des del primer dia en la gestió d’aquesta crisi, amb diferents iniciatives i aportacions solidàries, i la CEOE també ha volgut posar la seva capacitat i capil·laritat a disposició d’aquesta voluntat col·laborativa, de manera que «multipliqui la seva eficàcia, intentant coordinar diferents ofertes i demandes, atenent el major nombre possible de necessitats».

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha afirmat que les empreses espanyoles han abocat el seu compromís social per fer front a la crisi i que és necessari articular els canals perquè aquest important esforç es tradueixi en uns millors resultats. «Volem que el nostre compromís solidari vagi a més, arribi a més i funcioni millor», ha afegit.

La CEOE remarca que és «conscient» que la seva estructura i la seva capil·laritat, juntament amb el «compromís i solidaritat» mostrats fins ara per centenars d’empreses a Espanya, és una «peça clau» per aconseguir vèncer el Covid-19.