lluita contra el coronavirus

Inditex preservarà els llocs de treball i s'ofereix a fabricar peces hospitalàries

L'empresa posa a disposició de l'Estat la seva capacitat logística per portar productes des de la Xina

Inditex va assegurar aquest dimecres que preservarà els llocs de treball malgrat la crisi del coronavirus. La companyia està posant a disposició del Govern tota la seva xarxa logística i de proveïdors per incorporar material sanitari i de primera necessitat hospitalària. 

Davant de les mesures adoptades pel Govern d’Espanya, el president d’Inditex, Pablo Isla, ha donat instruccions per preservar tota l’ocupació, com a «objectiu prioritari de la companyia», complementant la retribució en cas necessari durant aquest període. Malgrat això també ha dit que s’estudiaran totes les eines que el Govern ha posat a disposició de les empreses. Sobre la implementació d’expedients temporals de regulació d’ocupació, Isla ha eludit respondre a l’empara de no oferir informació sobre les estratègies país per país, però que en qualsevol cas «es prendran decisions equilibrades a cada mercat», cosa que ha sigut interpretat com una possibilitat d’aplicar regulacions d’ocupació després del març. 

Producció de mascaretes i bates

En paral·lel, la companyia ha posat a disposició del Govern tota la seva capacitat logística, d’aprovisionament i de gestió comercial, molt especialment des de la Xina, per atendre les necessitats d’urgència, tant de material sanitari com tèxtil, que s’estan necessitant en aquests moments. En concret, es va a realitzar almenys un enviament setmanal del material que es compri a la Xina.

Inditex assegura que en aquests moments s’han donat ja 10.000 mascaretes protectores, i a finals d’aquesta setmana està previst l’enviament de 300.000 mascaretes quirúrgiques protectores més. S’està treballant per portar el material que les autoritats sanitàries espanyoles han assenyalat com a més urgents: mascaretes, guants, ulleres protectores, gorres, falques i protectors facials.

Segons l’empresa, s’està «explorant la capacitat de convertir part de la nostra capacitat de fabricació tèxtil a producció de material sanitari, per a l’objectiu de la qual s’ha involucrat l’equip de producció d’Inditex. En aquest sentit, s’ha identificat la possibilitat de fabricació de bates protectores a Espanya, per a la qual cosa és necessari fer una sèrie d’ajustaments sanitaris i confirmar la disponibilitat de matèria primera».

Isla ha destacat el paper de la Universitat de Tsinghua, la mediació del qual està sent essencial per accedir a material sanitari de primera necessitat.