AUTOMOCIÓ

Seat i Volkswagen presentaran els seus resultats anuals 'a porta tancada'

El consorci alemany realitzarà l'acte previst per al dia 17 de març per 'streaming' i Seat farà el mateix el dia 25 de març

47521715 59 / JOSEP LAGO (AFP)

Més efectes del coronavirus. Saló de Ginebra en ‘streaming’, Saló de Nova York mogut d’abril a agost, ERTE ‘condicional’ a Volkswagen Navarra, sondejos d’ERTE a Seat Martorell, el sector de l’automòbil camina amb peus de plom davant l’alarma generada pel Covid-19. Els fabricants estan cancel·lant tots els esdeveniments previstos almenys fins a finals del mes d’abril (Skoda la presentació dinàmica de l’Octavia a Creta, Grècia; Ford la del Kuga a Faro, Portugal; Volkswagen la de vehicles T6 i Califòrnia a Madrid; Mercedes-Benz la del GLA a Barcelona, entre d’altres) i des de les centrals ja han prohibit als empleats agafar trens o avions per viatjar (i si van amb cotxe han de demanar permís a la seu de la companyia).

L’última conseqüència arribarà novament en ‘streaming’. El Grup Volkswagen tenia previst celebrar la seva conferència anual de publicació dels resultats el pròxim dimarts 17 de març a les 9 del matí, però la setmana passada ja va comunicar a tots els mitjans que aquesta compareixença se celebraria ‘a porta tancada’, és a dir, per trasmisión televisva a través d’internet. El consorci va anul·lar el desplaçament previst a Wolfsburg per als dies 17 i 18 de març (aquell dia només els resultats de Volkswagen).

Seat també actuarà en conseqüència respecte a la cautela front al Covid-19 i, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, la conferència anual de resultats que s’havia de celebrar a Martorell el pròxim dimecres 25 de març també es realitzarà per ‘streaming’, evitant així l’assistència de públic.