DECISIÓ UNANIME

L'Ajuntament del Prat s'oposa a l'ampliació de l'aeroport

La declaració l'han presentat i aprovat consens tots els grups municipals amb representació (El Prat En Comú, PSC-CP, ERC, Cs i Podem)

zentauroepp52440949 eco200223150118 / JORDI COTRINA

El Ple Municipal del Prat de Llobregat ha aprovat aquest dimecres de manera unànime una declaració institucional en defensa de l’equilibri territorial del delta del Llobregat i de rebuig de la proposta de destruir els espais protegits de La Ricarda, un dels últims vestigis verges de l’entorn, per ampliar la tercera pista de l’aeroport. 

La declaració l’han presentat i aprovat consens tots els grups municipals amb representació (El Prat En Comú, PSC-CP, ERC, Cs i Podem). En el text de la declaració s’adverteix que destruir La Ricarda «suposaria un desastre natural, agrícola i patrimonial sense pal·liatius». 

Com a alternativa a la proposta d’Aena, la declaració apressa a dissenyar un «veritable sistema aeroportuari català que passi per convertir Girona en la quarta pista de l’aeroport del Prat». En aquest sentit, els grups municipals del Prat exigeixen inversions ferroviàries per reforçar la connexió entre Girona i el Prat.