inversió contra l'epidèmia

El BM mobilitza 12.000 milions de dòlars per combatre el coronavirus

La finalitat és ajudar els països que afronten els impactes econòmics i de salut del coronavirus, alhora que creix la preocupació per la seva expansió global

zentauroepp52590927 coronavirus clinic200303093735 / Hospital Clinic Barcelona

El president del Banc Mundial (BM), David Malpass, ha anunciat avui la mobilització de 12.000 milions de dòlars per ajudar els països que afronten els impactes econòmics i de salut del coronavirus, alhora que creix la preocupació per la seva expansió global.

«Estem treballant per oferir una resposta ràpida i flexible basada en les necessitats dels països en desenvolupament a l’hora d’encarar l’expansió del Covid-19», va dir Malpass en una conferència telefònica per donar a conèixer el paquet de finançament.

El president del BM va remarcar que inclou «assessoria de mesures de finançament d’emergència i assistència tècnica», entre les quals hi ha l’enfortiment, la vigilància, la formació de treballadors sanitaris i afavorir l’accés a tractament per als més pobres.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha informat avui que el nombre de casos totals de coronavirus al planeta ascendeix a 88.948, dels quals 80.174 corresponen a la Xina, epicentre del brot, i 8.774 a la resta del món. El 80% d’aquests últims es concentren en només tres països: Itàlia, l’Iran i Corea del Sud.

Fins al moment, el Covid-19 ha causat 2.915 morts a la Xina i 128 fora d’aquest país, és a dir, 42 i 24 més que ahir.

Armènia, la República Txeca, la República Dominicana, Luxemburg, Islàndia, Indonèsia i Espanya van ser els nou països que n’han anunciat avui un o més casos, i han elevat a més de 60 el total de nacions afectades.

Temes:

Banc Mundial