infraestructures

Aena adjudica el projecte arquitectònic de la Terminal Satèl·lit a Prointec

La firma ha presentat l'oferta més barata, amb 12,65 milions d'euros

Un avió despega del aeroport de Barcelona. / DANNY CAMINAL

Aena ha adjudicat el projecte arquitectònic de la futura Terminal Satèl·lit de la T1 de l’aeroport Barcelona-el Prat al consorci Prointec-One Works que és el que ha presentat l’oferta més barata, amb 12,65 milions d’euros, segons han donat a conèixer fonts empresarials. Aena també va aprovar l’oferta formada per l’UTE Bofill, Typsa i Vidal, tot i que finalment ha sigut adjudicada a l’altre grup empresarial. Un total de vuit consorcis havien entrat en la recta final de la licitació restringida organitzada per l’operador aeroportuari.

Es tracta d’un projecte emblemàtic per a l’aeroport barceloní en tant que ha de permetre l’augment de la capacitat del Prat, que el 2019 ja va arribar als 52 milions de passatgers i té el seu sostre en 55 milions si no s’amplien les instal·lacions aeroportuàries de Barcelona.  L’adjudicació definitiva depèn del consell d’administració del gestor que encara s’ha de reunir. 

L’assistència tècnica per a la redacció del projecte va sortir a concurs amb un pressupost de 12 milions d’euros i un termini d’execució de 18 mesos. L’esmentada assistència inclou la redacció dels projectes constructius que serveixin de base per a licitació de les obres del nou Edifici Satèl·lit T1S, la reconfiguració de la terminal T-1, l’ampliació del túnel de connexió de la T-1 amb el nou edifici satèl·lit, l’ampliació dels aparcaments  de l’esmentada terminal i modificacions al camp de vols amb la construcció d’una nova plataforma d’estacionament d’aeronaus associada al nou edifici satèl·lit i de nous carrers de rodatge.

>

Temes:

AENA