Festival IQS tech

La barcelonina Steering Machines, 'start-up' industrial més prometedora del 2019

La firma desenvoluparà a la Xina el seu projecte, un robot multidireccional amb rodes convencionals

51899796 601 / RICARD CUGAT

El festival d’empreses emergents industrials IQS Tech Fest va elegir aquest dijous  Steering Machines, empresa barcelonina creadora de la primera plataforma robòtica multidireccional amb rodes convencionals, com l’empresa emergent (‘start-up’) industrial més prometedora del 2019.

Els integrants del tribunal han destacat «el valor disruptiu de la seva tecnologia per permetre un avanç notable en el seu àmbit d’actuació i que al seu torn repercutirà positivament en l’economia i la societat del territori». La tecnologia de Steering Machines permet al robot amb rodes convencionals moure’s en totes direccions en qualsevol moment, una característica que permet reduir el nombre de moviments i atorga màxima flexibilitat de desplaçament per espais petits i amb obstacles.

El festival s’ha celebrat aquest dijous a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm i ha reunit més de 1.000 visitants i 30 de les principals empreses emergents industrials «que canviaran el futur del país».

Com guanyadors, l’equip de Steering Machines viatjarà a Shenzhen (Xina), considerada la principal ciutat i regió manufacturera del món, per realitzar un programa d’acceleració de la mà de Brinc Accelerator.

En edicions anteriors, les empreses que es van emportar el premi van ser Zymvol Biomodeling, del sector de la biotecnologia, i Creatsens, dissenyadora d’un dispositiu per al diagnòstic renal.

Temes:

Empreses