Tancament de planta

Continental frena l'inici del seu ERO a Rubí, de fins a 760 acomiadaments

L'empresa arriba a un acord amb els sindicats i dona espai per trobar un comprador que garanteixi el futur de la planta

zentauroepp51014771 21 11 2019 rubi empresa continental foto anna mas191121133534

Temps mort en l’estira-i-arronsa que mantenen Continental i els seus treballadors de Rubí. La direcció del fabricant automobilístic ha retirat la seva amenaça d’iniciar un procés d’expedient de regulació d’ocupació (ERO) per acomiadar els seus 760 empleats i els representants dels treballadors han retirat la seva convocatòria de vaga per a aquest divendres. Així ho han confirmat les diverses fonts presents en la negociació, després de la reunió mantinguda aquest dijous a les dependències del Departament de Treball de la Generalitat.

La mediació de la conselleria dirigida pel conseller Chakir el Homrani ha sigut fructífera i empresa i sindicats han rebaixat un punt la tensió de les converses. El tauler tampoc s’ha mogut gaire, ja que Continental continua volent vendre la seva planta a Rubí i encara no té, o no pot anunciar, un comprador. Els 760 llocs de treball que hi manté, per tant, segueixen en suspens i la inquietud entre la plantilla sobre quants d’ells es quedaran amb el possible futur comprador i en quines condicions també persisteix. 

No obstant, les parts han decidit donar més marge a l’operació de traspàs i no contaminar-la amb l’inici d’un ERO d’extinció; que, de tota manera, no hauria sigut immediat. Tal com la mateixa empresa va reconèixer en un comunicat dimarts passat, en el qual es comprometia a mantenir l’activitat de la planta fins al 31 de desembre del 2021.