creixement

El Regne Unit esquiva la recessió, però s'alenteix

L'economia creix al menor ritme, l'1%, en una dècada

zentauroepp50617595 file photo an anti brexit protester waves an eu flag outsid191028101359 / Henry Nicholls

El PIB del Regne Unit va registrar un creixement del 0,3% en el tercer trimestre, després d’haver retrocedit un 0,2% en els tres mesos anteriors, esquivant així l’entrada en recessió tècnica de la segona economia més gran de la Unió Europea, segons reflecteixen les dades de la primera estimació publicada per l’Oficina Nacional d’Estadística (ONS).

«El PIB va créixer de manera regular en el tercer trimestre, principalment per un fort mes de juliol», va explicar un portaveu d’ONS, destacant els resultats registrats en els serveis i la construcció, mentre que les manufactures van registrar una contracció de l’activitat.

En aquest sentit, entre els mesos de juliol i setembre els serveis van créixer un 0,29% i la construcció, un 0,04%, mentre que l’agricultura no va créixer i les manufactures van caure un 0,01%.

No obstant, en la comparativa interanual, el PIB del Regne Unit va créixer un 1% en el tercer trimestre de l’any, la seva menor expansió des del primer trimestre del 2010.

«Mirant el panorama de l’últim any, el creixement es va alentir fins al menor ritme en gairebé una dècada», va afegir l’oficina estadística britànica.