disturbis

Pimec condemna els «actes vandàlics» de «grups reduïts de manifestants»

La patronal de pimes desvincula la violència de la resta de «mobilitzacions pacífiques»

pimec

Pimec ha rebutjat aquest dimecres els «actes vandàlics» duts a terme per «grups reduïts de manifestants» contra els comerços durant les protestes contra la sentència del procés a Barcelona i altres ciutats de Catalunya.

La patronal ha assegurat en un comunicat que aquests disturbis, com els que van tenir lloc ahir a la nit a Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, han provocat destrosses en negocis i talls de circulació, que han impedit que la gent «es pugui desplaçar lliurement».

Pimec, presidida per Josep González, ha condemnat aquests «actes vandàlics» tot i que els ha separat de la resta de mobilitzacions «pacífiques» que s’han produït des de dilluns i ha recordat que lamenta la «judicialització del conflicte polític» i la «magnitud» de la sentència dictada pelTribunal Suprem.

«Pimec entén i respecta el lliure dret a manifestació, en el marc d’una resposta cívica i pacífica. Així mateix, rebutja tota actuació de caràcter violent que atempti contra la integritat dels establiments comercials o impedeixin el seu normal funcionament», ha reiterat la patronal.