Denúncia sindical

La Generalitat rebutja que els dependents de Burger King portin corbata o llaç

Treball dona la raó a CCOO, que també ha denunciat la prohibició als homes de portar barba o bigoti

zentauroepp44900084 burger king190730121419 / RICARD CUGAT

La Inspecció de Treball de la Generalitat ha donat la raó al sindicat CCOO, que va denunciar Burger King per l’obligació que els dependents portessin corbata i les dependentes llaç, han informat fonts del departament Europa Press.

El sindicat va interposar la denúncia contra la cadena de restauració per "no respectar el dret a la imatge i dignitat" dels seus treballadors, ha informat el sindicat aquest dimarts en un comunicat.

El sindicat havia demanat en diferents ocasions a l’empresa que rectifiqués la normativa interna perquè "atemptava contra la dignitat dels seus treballadors", per la normativa de vestimenta imposada, ala qual cosa l’empresa no va cedir per considerar-la una normativa "intocable".

A causa de la negativa de l’empresa, CCOO va optar per interposar una denúncia respecte a la violació al dret a la mateixa imatge dels treballadors, que estan obligats, en el cas dels homes, a portar la barba i el bigoti rasurats.

A més, el codi de vestimenta marca que les dones han de portar un llaç mentre que els homes una corbata, una cosa que el sindicat qualifica com a contrari al principi de no discriminació per raó de sexe, sense una "justificació objectiva".

CCOO ha demanat a l’empresa canviar la normativa per mesures més moderades com l’ús de barba per assegurar la higiene alimentària però sense anar en contra de drets fonamentals, i ha fet una crida a extrapolar aquesta denúncia a altres empreses, sobretot del sector de l’hostaleria, en les quals es viuen aquest tipus de situacions discriminatòries.