Desplegament 5G

Telefónica i Vodafone compartiran equips de 5G al Regne Unit

Les dues empreses acorden donar-se més autonomia a les xarxes 5G en 2.700 emplaçaments de grans ciutats

zentauroepp47103771 lg electronics usa director of mobile communications frank l190224200145 / ALBERT GEA

Telefónica, a través de la seva filial O2, i Vodafone han tancat un acord per compartir els equips de xarxa 5G, com són les antenes de ràdio, al Regne Unit i així accelerar el desplegament de la cinquena generació de telefonia mòbil, segons han informat les dues companyies.

Segons expliquen en un comunicat, Telefónica i Vodafone amb aquest acord intenten "arribar més ràpid a més persones". Així, entre els principals beneficis de compartir xarxes situen la reducció dels costos de desplegament i del’impacte mediambiental de les antenes. Una cosa que, al seu torn, permetrà invertir més en serveis per al client, afegeix la nota.

A més, O2 i Vodafone han acordat donar-se més autonomia en l’àmbit de les xarxes 5G en aproximadament 2.700 emplaçaments de 23 grans ciutats, que representen una mica més del 16% del total d’emplaçaments que comparteixen. Així com a la ciutat de Londres, tal com ja es va anunciar el 2018, cosa que eleva el nombre d’emplaçaments autònoms al 25%. En aquests emplaçaments cada companyia desplegarà els seus propis equips de ràdio, connexió de fibra i instal·lació elèctrica, però compartiran els elements passius, com ara les torres.

A través d’aquest acord, Telefónica i Vodafone cedeixen a Cornestone, la 'joint venture' participada al 50% per les dues companyies, la propietat i responsabilitat de la gestió de la infraestructura passiva (torres) de les dues companyies i un paper addicional en el desplegament de les dues xarxes, enfocada en la captura de més eficiències operatives. A més, O2 i Vodafone exploraran opcions per a una potencial monetització de Cornestone.

Les dues companyies van ser les guanyadores de la primera subhasta de 5G al Regne Unit que es va realitzar a la banda dels 3,4 gigahertzs el mes d’abril passat. No obstant, el país encara té per davant la subhasta dels 700 Mhz, que són els que arriben als interiors i que previsiblement tindrà lloc a començaments de l’any 2020.

Temes:

Vodafone 5G