Investidura

El Govern nega pressions del món econòmic a Pedro Sánchez

Isabel Celaá: "No ens consten pressions, no sabem de cap pressió"

undefined45524406 madrid 19 10 2018 pol tica isabel celaa portavoz del gob181019151148 / JOSE LUIS ROCA

El Govern nega que hi hagi hagut pressions del món econòmic a Pedro Sánchez perquè Unides Podem entrés en el Govern, com va assegurar aquest dimarts Pablo Iglesias. La ministra d’Educació i Formació Professional va negar aquestes acusacions i va fer referència a la seva col·lega del ministeri d’Economia, Nadia Calviño, que minuts abans havia dit una cosa semblant. "No ens consten pressions, no sabem de cap pressió a què hagi pogut fer referència el senyor Iglesias", va assegurar Celaá a la seva arribada al Congrés de la patronal de les telecomunicacions DigitalES.

La ministra va definir el projecte de Pedro Sánchez com a "obert, progressista, de futur i molt europeista" i s’hi va aferrar perquè la setmana que ve els grups polítics li donin llum verda a la investidura del candidat socialista. "El projecte que presentarà Sánchez és de prou força per rebre el suport i confiem en la responsabilitat de totes les forces polítiques perquè a totes els correspon una part alíquota de responsabilitat. ¡Som-hi!", va dir Celaá. 

"Totes les forces de progrés que es trobin al Congrés dels Diputats la setmana que ve hauran de ser sensibles a aquest projecte i recolzar-lo", va dir Isabel Celaá. Preguntada per si demanaria els vots de Bildu i ERC, la ministra va dir que la crida es dirigeix "a totes les forces presents i representades a l’hemicicle".

Isabel Celaá va afegir que la investidura necessita un resultat positiu "perquè segueixin les polítiques socials i les polítiques d’estat". "Necessitem una investidura amb un resultat en verd, estem en un moment fantàstic, Espanya té una conjuntura econòmica favorable i no podem perdre el torn. Tenim un gran prestigi a la Unió Europea i no podem perdre'l”.  

Sobre la fallida investidura del PSOE a la Rioja per la negativa d’Units Podem, Celaá va considerar que "Podem hi ha de reflexionar, no ha sigut un bon gest".

Temes:

Investidura