expansió

Acciona construirà una línia fèrria a Noruega per 650 milions

La companyia forma part d'un consorci que s'ha adjudicat el tram Sandbukta-Moss-Såstad

El president d’Acciona, José Manuel Entrecanales, durant una junta general del grup. / J.J. Guillén (EFE)

Acciona s’ha adjudicat a través del consorci format amb l’empresa suïssa Implenia un contracte per valor de 650 milions d’euros per construir la línia ferroviària que unirà les localitats noruegues de Sandbukta, Moss i Såstad.

Aquest projecte, que té previst iniciar-se a la tardor i finalitzar-se el maig del 2025, està destinat a afavorir les connexions entre les principals ciutats del país i descongestionar el trànsit en l’àrea d’influència de la capital noruega.

El contracte adjudicat a la constructora preveu l’execució de 10 quilòmetres de variant ferroviària de doble via entre les localitats de Sandbukta i Såstad, dels quals 5,5 quilòmetres són subterranis i que passaran el municipi de Moss, segons ha detallat l’empresa espanyola mitjançant un comunicat.

Els treballs principals inclouen dos túnels de 2,3 i 2,7 quilòmetres, respectivament, un fals túnel de 500 metres i una nova estació al centre de Moss, a uns 60 quilòmetres al sud d’Oslo.

Acciona ha recordat que amb aquest contracte amplia la seva presència al país nòrdic ja que en aliança amb els grups Leonhard Nilsen & Sønner i Multiconsult es va adjudicar el setembre de 2018 un contracte per a la construcció d’un tram de 23 quilòmetres de l’autopista E-6 entre les localitats de Ranheim i Værnes, amb un pressupost d’inversió de 420 milions d’euros.

A més l’empresa està executant els túnels ferroviaris més llargs d’Escandinàvia –inclosos en el projecte Follo Line– en la línia ferroviària que unirà les ciutats d’Oslo i Ski, un projecte de dos túnels bessons de 18,5 quilòmetres cada un i un diàmetre interior de 8,8 metres, amb un pressupost de 1.000 milions d’euros.

Temes:

Empreses Acciona