energia

Naturgy inicia la construcció d'un parc eòlic a Austràlia

La instal·lació, amb una inversió de 168,5 milions, es duu a terme a través de la filial que el grup té amb KIA

zentauroepp46767242 graf7905 madrid 30 01 2019 el presidente de naturgy fra190130121238 / Emilio Naranjo

Global Power Generation (GPG), la filial internacional de generació elèctrica de Grup Naturgy, ha iniciat les obres del parc eòlic Berrybank, ubicat a l’Estat de Victòria (Austràlia) i la inversió del qual ascendeix uns 168,5 milions d’euros.

Amb una potència instal·lada de 180 megawatts (MW), el parc compta amb 43 turbines i permetrà el proveïment d’unes 138.000 vivendes gràcies a la generació de 646.000 megawatts/hora per any d’electricitat renovable.

El president executiu de Naturgy, Francisco Reynés, ha destacat que l’inici del parc suposa "un pas important en el reforç de la nostra presència internacional".

"Austràlia és un país molt atractiu per invertir en projectes d’energies renovables al combinar atractives rendibilitats per als inversors amb requeriments socials i mediambientals. Estem molt satisfets per haver-nos guanyat la confiança de l’Estat de Victòria per al desenvolupament d’aquest rellevant projecte eòlic que hem començat a construir", ha dit.

Per la seva part, el primer ministre de Victòria, Daniel Andrews, va considerar que el projecte és vital per a la indústria victoriana i l’ocupació a la regió.

En la construcció del parc eòlic s’hi generaran 213 llocs de treball i està prevista la seva posada en funcionament el tercer trimestre del 2020. "Una vegada connectat a la xarxa serà un dels parcs eòlics més grans d’aquesta regió australiana", va assenyalar David Santo Tomás, responsable de projectes de GPG a Austràlia.

Naturgy va indicar que el parc eòlic Berrybank, amb un acord de compra d’energia (PPA, per les seves sigles en anglès) de 15 anys, compleix els criteris d’inversió i rendibilitat establerts en el seu pla estratègic 2018-2022.

Per a la construcció d’aquest projecte GPG, participada també amb un 25% per Kuwait Investment Authority (KIA), va tancar recentment un acord de finançament per valor de fins a 284 milions de dòlars australians (176 milions d’euros) amb Vision, vehicle de finançament de projectes eòlics terrestres llançat en col·laboració entre inversors institucionals assessorats per JP Morgan Asset Management (JPMAM) i Vestas Wind Systems.