privatització fallida

Acciona ven per 170 milions el dret a indemnització per l'antiga ATLL

Fortress, un fons especialitzat en plets, també tindrà dret a bona part de la suma que es pugui obtenir als tribunals per possibles danys i perjudicis

Conducció d’aigua de Trinitat-Fontsanta, gestionada per Aigües Ter Llobregat.

Acciona ha tancat un acord amb un fons especialitzat en plets pel qual ha venut per 170 milions d’euros per als drets futurs a indemnització per l’anul·lació del contracte de l’antiga Aigües Ter Llobregat (ATLL), que va haver de traspassar a la Generalitat després d’una decisió judicial.

El pacte amb Fortress inclou aquest preu i “un altre contingent en funció de l’import que finalment li sigui reconegut per la Generalitat o els tribunals de justícia”, segons un comunicat de la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Acciona posseïa el 76,01% de la concessió i ja li van ser reconeguts 53,8 milions per part de la Generalitat com a compensació. Segons l’empresa, l’anul·lació del contracte, en compliment d’un dictamen del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), contemplava una compensació de 305 milions. En l’actualitat, l’antiga concessió, que proveeix d’aigua una àrea de més de quatre milions d’habitants, l’àrea metropolitana de Barcelona i altres comarques adjacents, s’ha convertit en l’empresa pública ATL. 

Amb aquest acord amb el fons especialitzat, Acciona s’embutxaca pràcticament la indemnització a què tenia dret per la participació en la concessió, segons fonts pròximes a la companyia. Al seu torn deixa la porta oberta a ingressar en el futur compensacions per danys i perjudicis que puguin admetre els tribunals i que el grup xifrava entorn dels 1.000 milions d’euros. Fortress ha adquirit els drets per poder embutxacar-se una bona part de la xifra que s’obtingui, però Acciona té opció a ingressar-ne una part.