BANCA

BBVA desenvoluparà una plataforma per al pagament mitjançant 'tokens'

zentauroepp43723922 the headquarters of the spanish bank bbva are seen in madrid180705132524 / JUAN MEDINA

El BBVA ha desenvolupat una plataforma per habilitar el pagament mòbil mitjançant 'tokens' a tots els països on opera. Es tracta d’una proposta que connecta Visa i Mastercard directament amb les 'apps’ de cada país per proporcionar les dades necessàries i així poder realitzar les transaccions digitals des del mòbil.

Segons ha explicat el grup, la plataforma permetrà oferir als clients noves experiències de pagament gràcies a la 'tokenització', una tendència que consisteix a substituir els números reals de la targeta per un codi únic identificatiu, anomenat 'token'. Amb aquest servei, les transaccions poden realitzar-se sense la necessitat d’exposar el dades reals dels usuaris.

La plataforma inclou un mòdul que s’integra a l’'app' de banca i s’encarrega de l’emmagatzemament segur de les dades al dispositiu i de la comunicació amb el terminal de venda 'contactless' per realitzar el pagament gràcies a la tecnologia NFC dels dispositius mòbils.

Aquest tipus de pagament ja està disponible per als clients del BBVA al Perú i continuarà arribant a altres països en els pròxims mesos. "Volem portar abans que ningú les noves funcionalitats de pagament digital a totes les geografies on opera el BBVA, i això només és possible amb dissenys com els que ens han portat a desenvolupar aquesta plataforma. L’enfocament global a l’hora de desenvolupar i crear productes és part de la nostra filosofia de treball al BBVA", ha ressaltat el responsable de la plataforma a Payment Solutions de BBVA, Alfredo Sanz.

Apple PayGoogle PayNetflix Amazon ja estan utilitzant aquest tipus de pagament mòbil amb l’objectiud’emmagatzemar de forma més segura les credencials dels seus clients.

Temes:

BBVA