crisi

Boeing xifra en 1.000 milions el cost d'immobilitzar els 737 Max

La companyia registra un descens del 13% en els beneficis del primer trimestre

afp 1ej7yi / JASON REDMOND (AFP)

La companyia nord-americana Boeing ha valorat en 1.000 milions de dòlars (uns 900 milions d’euros)l’increment dels costos de producció del seu model 737 MAX, immers en una sèrie de proves per a l’actualització del seu software, com a conseqüència dels accidents mortals del març i l’octubre passats.

Així ho ha assegurat el gegant aeronàutic en un document als seus accionistes coincidint amb la presentació dels resultats econòmics del primer trimestre de l’any.

En aquests resultats, Boeing anuncia uns beneficis en els tres primers mesos de l’any de 2.149 milions de dòlars, la qual cosa suposa un 13% menys que en el mateix període de 2018, llastat per les prohibicions dels vols d’avions Boeing 737 Max 8 i 9 pels accidentsd’Indonèsia iEtiòpia.

A més, els seus ingressos trimestrals també van caure un 2% dels 23.382 registrats entre gener i març de 2018 fins als 22.917 milions de dòlars del mateix període d’aquest any.

La companyia assegura que aquests resultats reflecteixen “la menors quantitat d’entregues de models 737”, tot i que precisa que es va veure “parcialment compensat per un volum més gran en (els apartats de) defensa i serveis”.

Així mateix, insisteix que “Boeing està fent un progrés constant al camí cap a una certificació final per a una actualització de software per al 737 MAX, amb més de 135 vols de prova i producció de l’actualització de software completa”.