Ocupació

Més de 50 currículums enviats a l'any però segueixen a l'atur

Un estudi d'Adecco i Infoempleo assenyala que el 45,6% dels aturats es postula a un mínim de 50 llocs de treball a l'any

desempleo

Malgrat que l’economia espanyola acumula 66 mesos consecutius reduint, en termes interanuals, les cues del’atur, encara hi continua havent una capa d’aturats que no aconsegueixen reenganxar-se o iniciar-se en el mercat laboral. Un estudid’Adecco  Infoempleo assenyala que gairebé la meitat dels 3.255.084 aturats que hi havia al març a Espanya es postulen de mitjana a un mínim de 50 llocs de treball a l’any. I el principal motiu que argüeixen per explicar perquè no aconsegueixen trobar feina és l’edat.

L’informe de les consultores es basa en enquestes a 4.728 aturats, un 45,6% dels quals afirmen que envien un mínim de 50 currículums a l’any.L’atur de llarga durada és una situació en la qual es trobaven, al tancament del 2018, segons dades de l’última EPA, un total de 1.325.836 persones; de les quals el 66% feia més de dos anys que estaven sense feina.

Segons l’informe d’Adecco i Infoempleo, quan els enquestats són interrogats pel motiu pel qual creuen que no van rebre respostes als seus currículums o no van ser finalment seleccionats, el 51,6% responen que van ser rebutjats per la seva edat. L’excés de competència, en un context en el qual les taxes d’atur ronden el 15% de la població activa, és el segon motiu argüit, concretament pel 32,2%. El 26,7% dels enquestats, per la seva banda, van considerar que la falta d’experiència és el que més els perjudica.

L’efecte desànim, és a dir, l’abandonament de la recerca d’una ocupació malgrat estar encara en edat de treballar i ateses les magres expectatives o el fracàs continu, no és una opció per al 59% dels enquestats. Aquests afirmen que no rebutjarien cap oferta d’ocupació. Una altra dada que deixa l’informe és que en el supòsit que la persona aturada tingués dret a percebre una prestació d’atur durant els següents sis mesos i li oferissin una feina amb un salari idèntic i de la mateixa durada, set de cada 10 acceptarien la feina.