estimacions

El BBVA rebaixa al 2,2% el creixement per a aquest any

El servei d'estudis de l'entitat assegura que la previsió obeeix "a un canvi de tendència"

zentauroepp5080738 barcelona 01 09 2006 economia contenedores con produc190308110535 / MAITE CRUZ

BBVA Research ha rebaixat dues dècimes la seva previsió de creixement del PIB per a aquest any, fins al 2,2%, i en una dècima el seu pronòstic per al 2019, fins a l’1,9%, amb una estimació de 630.000 nous llocs de treball en el conjunt dels dos anys, fins a reduir la taxa d’atur al 12% el 2020.

Així figura a l’informe 'Situació Espanya' del servei d’estudis de l’entitat, presentat aquest dilluns per l’economista en cap del Grup BBVA i director de BBVA Research, Jorge Sicilia, i el responsable d’Anàlisi Macroeconòmica de BBVA Research, Rafael Doménech.

Sicilia ha explicat que aquesta revisió "lleugerament a la baixa" del creixement espanyol ve provocada, "en gran part", per una revisió a la baixa del creixement europeu i també pel canvi de tendència en la previsió de la sèrie de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

"Aquesta debilitat es produeix en un context en què teníem alguns factors estructurals i algunes mitjanes que apuntaven que el màxim cíclic el teníem darrere de nosaltres", ha apuntat, després d’afirmar que els senyals mostren que la tendència de l’economia espanyola és de recuperació.

A més, ha ressaltat que continua augmentant el bon comportament del consum privat i de la despesa pública. "S’espera que la recuperació continuï, malgrat la previsió menys optimista del creixement", apunta l’informe.