TROBADA A SEVILLA

El turisme portarà a Espanya 3.000 milions en inversions en els propers anys

Sánchez apel·la a un impuls del turisme rural per lluitar contra la despoblació

zentauroepp47615073 grafand5328 sevilla 03 04 2019 el presidente del gobiern190403130217 / Jose Manuel Vidal

El sector turístic internacional té fixada la vista a Espanya, i preveu invertir en els propers anys 2.700 milions d'euros en diverses actuacions, segons les dades avançades aquest dimecres pel director del Consell Mundial de Viatges i Turisme (WTTC), Christopher J. Nassetta. Durant la inauguració de la cimera internacional de l'organisme, que se celebra a Sevilla, el president del Govern Pedro Sánchez ha demanat que una part d'aquests diners es destinin al turisme rural per lluitar contra la despoblació.

En la primera jornada de la trobada, que ha reunit a Sevilla 140 empreses mundials líders del sector i més de 1.600 participants, els responsables del principal organisme turístic del món han destacat que les polítiques implementades a Espanya han creat “un entorn econòmic favorable al creixement sostenible a llarg termini”, que ha animat els membres de la WTTC a comprometre una inversió d'almenys 3.000 milions en els propers anys. Una pluja de milions que es distribuiran per tot el sector, des de creuers fins a empreses d'hospitalitat, comerç minorista, compres, viatges turístics o l'aviació.

“Som la primera potència mundial en turisme i el 2018 es van batre tots els registres en nombre de visitants i de despesa”, va apuntar posteriorment Sánchez durant la seva intervenció en relació amb els 83 milions de visitants registrats l'any passat, uns èxits que va justificar “per mèrits propis i no per incerteses” de destins que tradicionalment han estat competència d'Espanya.

“Espanya és un gran país, i qui el prova hi torna”, va insistir el cap de l'Executiu, que va apel·lar a ampliar l'oferta fonamental de sol i platja i apostar pel turisme rural com una de les vies per combatre la despoblació en aquests nuclis. Aquesta Espanya vol obrir-se al món i sabrem aprofitar-ho, perquè aquesta indústria representa una oportunitat de futur,” va assegurar, i a més va destacar que el gran potencial del nostre país rau en el “valor intangible” que representa no només el paisatge variat i una geografia “sorprenent”, sinó “la seva capacitat constant de sorprendre el viatger”.

Durant intervenció, Sánchez va voler posar l'accent en la principal indústria del país, que segons les dades de WTTC aporta un de cada set euros a l'economia i el 15% de tota l'ocupació, i va destacar la seva potència com a eina per al progrés de l'ésser humà. “Si avui som el que som, és per aquesta capacitat de sorpresa que el viatge alimenta, a aquesta barreja i el mestissatge entre diferents”, va apuntar, i a continuació va defensar el turisme com “una forma d'entendre el món com un espai obert, solidari i tolerant”. Una realitat que, va dir, “ara es veu amenaçada per diferents flancs, ja que “es parla una altra vegada de murs, replegaments i identitats pures”. Així, el sector turístic serveix ara “més que mai” per “desterrar la desconfiança, ampliar horitzons i per no aixecar murs ni crear noves fronteres”.

La ruptura de l'estacionalitat, la irrupció de nous destins, la implantació de les tecnologies o la sostenibilitat sense renunciar a l'eficiència són alguns dels desafiaments assenyalats per Sánchez per als propers anys. En aquest sentit, el president del govern va recordar que Espanya és un dels països més exposats “als pitjors efectes” del canvi climàtic, i per això justifica el compromís més ampli que promou l'Executiu. “La transició ecològica de la nostra economia no és un caprici sinó una necessitat, i mourà ingents recursos en els propers anys”, va concloure.