La cadena d’hamburgueseries Five Guys obrirà el seu restaurant de plaça de Catalunya, 1, el 22 d’abril. Una data simbòlica per a la companyia, ja que aquell dia es complirà un any del seu aterratge a Barcelona, amb l’obertura del primer local al centre comercial de La Maquinista. El director general de Five Guys a Espanya i Portugal, Daniel Agromayor, confia que l’hamburgueseria ubicada a El Triangle, en ple centre de Barcelona, es converteixi en el restaurant de referència del grup a Espanya, segons explica en exclusiva per a EL PERIÓDICO.
Sent també el 22 d’abril la vigília de Sant Jordi, una festivitat en la qual els catalans surten al carrer i envaeixen el ja habitualment freqüentat centre de Barcelona, Agromayor espera cues des del primer dia. La d’El Triangle serà el tercer local de la cadena a la capital catalana, que creix a un ritme intensiu. Si l’abril del 2018 obria el seu primer restaurant a La Maquinista, a l’agost inaugurava el segon davant la Sagrada Família i a l’octubre el tercer a Diagonal Mar.
Actualment Agromayor ultima els processos de selecció de personal, alguns en col·laboració amb Barcelona Activa per a la inserció laboral de persones amb especials dificultats, i que conclouran amb la contractació de 70 empleats per al local de plaça de Catalunya. "Tots amb contracte indefinit i sous per sobre de conveni", assevera el director del grup a Espanya i Portugal. Sense invertir en publicitat de manera directa, Five Guys aposta pel boca-orella i fa de la qualitat i la tradició els seus valors diferencials. Una manera "vintage" d’explotar la restauració, sense wifi ni sense promocions. "Excepte els batuts, la resta de la carta és igual que el 1987 [data en què es va fundar Five Guys]", explica sobre l’hamburgueseria favorita de Barack Obama.
La seva oferta es basa en producte fresc, personalitzable i estàndards de qualitat comuns a totes les botigues que necessiten moltes mans. "¿Quants restaurants coneixes sense congelador?", pregunta literalment Agromayor. Concretament 70 empleats a la plaça de Catalunya, 160 a tot Barcelona i 500 en el conjunt d’Espanya. Abans de finalitzar el mes d’abril preveuen obrir una altra nova hamburgueseria a Bilbao. A la plantilla, a part d’una remuneració per sobre de les escales baixes del conveni, se’ls premia a final d’any repartint el 2% de les vendes anuals si superen la prova del "client misteriós". Aquesta prova consisteix en treballadors d’empreses externes que visiten periòdicament i d’incògnit els restaurants de la cadena i els valoren. Si superen una puntuació determinada s’emporten tots aquests extres.