CONSELL DE MINISTRES

El Govern espanyol preveu aprovar divendres l'oferta pública d'ocupació del 2019

rosas44425025 secretario estado funcion publica jose antonio benedicto mes190221123712 / J P GANDUL

El Govern preveu aprovar al Consell de Ministres d’aquest divendres l’oferta pública d’ocupació del 2019, que serà similar a la del 2018, quan es van convocar 30.844 places, segons han confirmat a Efe fonts del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública.

Representants de Funció Pública mantindran aquesta tarda una trobada tècnica amb els sindicats CCOO, la UGT i la CSIF a l’Administració General de l’Estat per abordar la negociació d’aquesta oferta, que continuarà dijous amb noves reunions.

Fonts ministerials apunten que la intenció del Govern és aprovar l’oferta divendres, tot i quela data encara no està confirmada, i que la xifra final resultarà de l’aplicació de les taxes de reposició incloses als Pressupostos, que són del 70% per a serveis generals i del 100% per als prioritaris.

A això se li ha d’afegir promoció interna, estabilització o les 1.735 places ja avançades per atendre els serveis afectats pel ‘brexit’.

El mes de febrer passat, la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, va confirmar la intenció del Govern de convocar l’oferta d’ocupació pública abans de les eleccions generals del pròxim 28 d’abril per donar seguretat als opositors i garantia que els serveis públics continuaran funcionant.