MEDI AMBIENT

Inditex s'alia amb el MIT per impulsar el reciclatge i l'anàlisi 'big data'

El pacte inclou l'establiment de projectes comuns en investigació en tractament de dades i intel·ligència artificial

inditex mit

El grup Inditex ha firmat un acord amb Massachusetts Institute of Technology (MIT) per desenvolupar línies conjuntes d’investigació enfocades en anàlisi de dades, intel·ligència artificial i reciclatge. L’objectiu és indagar sobre el reciclatge de materials tèxtils per aplicar els nous descobriments en la distribució comercial, en el marc del desenvolupament del que es coneix com a economia circular o de residus.

L’acord, entre els presidents d’Inditex, Pablo Isla, i del MIT, Rafael Reif, està valorat en més de 4 milions de dòlars (3,5 milions d’euros). Dues àrees interessen especialment a Inditex, ecoeficiència i anàlisi de dades (‘big data’). La multinacional gallega està especialment interessada en aplicacions capaces d’establir models prescriptius d’hàbits de consum (a aquest capítol aporta un milió d’euros per a investigació).

En un comunicat, el grup tèxtil ha remarcat que amb aquest nou acord les dues empreses consoliden el seu compromís amb la innovació i l’educació que en el passat els ha portat a col·laborar en projectes tecnològics focalitzats en logística, sostenibilitat i enginyeria d’operacions.

Inditex recolzarà aquesta activitat amb la construcció de quatre càtedres en àrees com la sostenibilitat i la investigació d’operacions. A més, s’adherirà al MIT Institute for DataSystems and Society per aprofundir en l’anàlisi d’àrees com ara la intel·ligència artificial, l’aprenentatge automatitzat i el ‘data science’.

Les beques del grup tèxtil per als estudiants del MIT Leaders for Global Operations Master (LGO) es renovaran, i es convocarà una nova edició del fons MIT-Spain Inditex Sustainability Seed per promoure la investigació en noves tècniques de reciclatge tèxtil i la creació de noves fibres a partir de tecnologies sostenibles.

En aquesta nova edició se seleccionaran cinc propostes d’estudi que encaixin en l’estratègia global de sostenibilitat d’Inditex destinades a trobar solucions innovadores en àrees com el reciclatge, els teixits ecològics, les energies netes i l’ecoeficiència en logística i fabricació, entre d’altres. La firma ja disposa al seu catàleg de peces de vestir elaborades amb rebutjos del plàstic, un exemple a aprofundir en els pròxims anys per a la comercialització de productes fruit de l’aprofitament de materials.

Temes:

Inditex