CONSUM

Dia puja en borsa després d'admetre la CNMV a tràmit l'opa de LetterOne

La junta d'accionistes se celebrarà el 20 de març

zentauroepp45700541 dia supermercados market181101175410 / ELISENDA PONS

El serial de la cadena de supermercatsDia(o, almenys, un dels seus capítols més importants), sembla que s’acosta al final. La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha donat 'llum verda' aquest divendres a l’oferta pública d’adquisició (opa) presentada per L1 Retail, divisió de comerç minorista de LetterOne, societat controlada per l’inversor rus Mikhail Fridman, per la cadena de supermercats. Després d’aquesta decisió, les accions de la companyia han tancat la jornada amb una pujada de gairebé el 6%.

Així, elstítolsde la cadena de supermercats es van disparar fins a un 8% a mitja sessió, marcant un preu de 0,598 euros, per anar alentint la pujada fins a tancar amb una pujada del 5,9%, fins als 0,58 euros, encara per sota del preu de 0,67 euros ofert en l’opa.

Aquesta pujada arriba després que l’òrgan presidit perSebastián Albellaadmetés ahir a tràmit l’opa a l’entendre que el fullet i altres documents presentats, després de la documentació complementària i les modificacions registrades el 4 de març i les esmenes registrades el dia d’avui, “s’ajusten” al que disposa l’article 17 del reial decret 1066/2007.

La CNMV ha precisat que l’admissió a tràmit d’aquesta sol·licitud no suposa cap pronunciament sobre la resolució relativa a l’autorització de l’oferta, o qualsevol dels seus termes i condicions, que s’haurà de produir conforme als terminis i altres requisits previstos a l’article 21 de la precitada norma.

Fonts properes a LetterOne van relatar a Europa Press la professionalitat amb què ha treballat el supervisor espanyol i han mostrat la seva satisfacció pel rigor de la CNMV en aquest temps.

D’aquesta manera, LetterOne ja compta, a dues setmanes de la junta d’accionistes que se celebrarà el 20 de març, amb el pronunciament de la CNMV i del Consell Administratiu de Defensa Econòmica del Brasil (Conselho Administrativo de Defensa Econômica), que va autoritzar fa una setmana l’operació, mentre que falta el vistiplau de la Comissió Europea.

L’opa llançada el 5 de febrer passat a un preu de 0,67 euros es dirigeix al 70,9% de la companyia, equivalent a un total de 441.937.819 accions, i LetterOne desemborsaria un total de 296,1 milions d’euros, en metàl·lic, amb l’aval del banc suís UBS. D’aquesta manera, Dia es valora en un total de 417,07 milions d’euros.

Pla de rescat

Aquesta operació forma part d’un pla de rescat de Dia dissenyat per L1 Retail, que consta, a més, de dues parts més. La primera és el compromís de recolzar unaampliació de capitalde 500 milions d’euros per dotar-se d’una estructura de capital viable a llarg termini, que està condicionat al resultat positiu i la posterior liquidació de l’opa voluntària i que Dia arribi a un acord satisfactori amb la seva banca creditora.

L’altra part és unpla de rescat integralper garantir el futur de Dia, basat en sis pilars, liderat i supervisat per L1 Retail, que resulti en la reconversió integral de la companyia en els pròxims cinc anys. Els sis pilars que inclou el pla són: una nova proposta de valor comercial, reajustament de preus i promocions, una estratègia de xarxa de botigues adequada, reclutar nou lideratge i desenvolupar el talent intern, millorar l’execució d’operacions minoristes i invertir en la marca i en màrqueting.

L’opa està supeditada al fet que els accionistes (diferents d’L1 Retail) que representin almenys el 35,5% del total de les accions de Dia l’acceptin i a les aprovacions de competència pertinents. També està condicionada al fet que no s’ampliï capital abans de la conclusió de l’oferta pública.

Temes:

Comerç