igualtat

El Govern aprova allargar progressivament el permís de paternitat fins a les 16 setmanes

L'Executiu rebaixa de 250 a 50 empleats el llindar de plantilla de les empreses que hauran d'elaborar i registrar plans d'igualtat

zentauroepp47185913 sociedad padre con bebe foto cathy yeulet190301232838

El Consell de Ministres ha aprovat el reial decret-llei de mesures urgents per garantir la igualtat entre dones i homes en l’ocupacióen el qual finalment s’inclou l’ampliació del permís de paternitat a vuit setmanes pel 2019, 12 pel 2020 i 16 pel 2021, equiparant-lo així al de maternitat.

El Govern sempre ha expressat la seva intenció d’ampliar de manera progressiva el permís de paternitat, que actualment és de cinc setmanes voluntàries. Així ho va plasmar de nou a l’esborrany del decret llei de 28 pàgines que l’Executiu va elaborar i va presentar als agents socials i la patronal la setmana passada, un text que no va generar acord entre les parts.

Malgrat això, el decret llei ha sigut aprovat i, conseqüentment, el permís per paternitat per a funcionaris i treballadors del sector privat s’elevarà gradualment fins al 2021, quan tindran permisos iguals, intransferibles i retribuïts de 16 setmanes. Aquests seran ampliables en dues setmanes per cada fill en casos de parts múltiples.

Al seu torn, es rebaixa de 250 a 50 empleats el llindar de plantilla de les empreses que hauran d’adoptar en un termini d’entre un i tres anys plans d’igualtat.

Temes:

Dones Igualtat