energia

Enagás va guanyar l'any passat l'1% més

La companyia va obtenir l'any passat un benefici net de 442,6 milions

enagas

Enagás va obtenir l’any passat un benefici després d’impostos de 442,6 milions d’euros, fet que suposa un creixement de l’1% en termes comparables i es manté dins dels objectius del grup. En aquest resultat ha sigut clau l’aportació de les societats participades, que s’ha situat en aproximadament el 20%.

En línia amb l’estratègia de rotació d’actius, la companyia va vendre la seva participació del 50% a l’operador suec Swedegas. Aquesta venda ha suposat per a Enagás una entrada de caixa de més de 100 milions d’euros.

La companyia presidida per Antoni Llardén presentarà davant de la junta d’accionistes la seva Perspectiva 2019-2023. Enagás preveu que el seu creixement se centrarà en mercats que considera prioritaris com en el seu pla estratègic (Europa i Eix del Pacífic: Mèxic, el Perú, Xile, Colòmbia i els Estats Units).

També mantindrà una política de dividend sostenible en el mitjà i llarg termini, amb un increment previst del 5% anual fins al 2020. Aquell any, el dividend per a un accionista d’Enagás serà d’1,68 euros bruts per acció.

Des d’aquesta xifra compromesa el 2020 i per al període següent a partir del 2021, el dividend d’Enagás continuarà creixent com a mínim un 1% anual durant els anys 2021, 2022 i 2023.

Temes:

Energia Empreses