moviments corporatius

Abanca reconeix converses de fusió amb accionistes de Liberbank

El banc d'origen asturià, que ja està està involucrat en un procés d'integració amb Unicaja, nega els contactes

Abanca Corporación Bancaria i el seu accionista de control –el seu president, Juan Carlos Escotet– han confirmat que han mantingut converses amb els principals accionistes de Liberbank per promoure una eventual operació corporativa a un preu de 0,56 euros per acció, que dona una prima del 42% sobre el tancament dels títols de Liberbank dijous. Segons ha explicat Abanca a la Comissió Nacional del Mercat de Valores (CNMV), si l’operació prosperés comportaria un pagament en accions d’Abanca o en efectiu.

Tant les accions d’Abanca com les de Liberbank havien sigut suspeses de cotització per part del CNMV després que es publiquessin informacions relatives a converses entre representants de les dues entitats. Liberbank està en un procés de fusió amb Unicaja. El banc d’origen asturià, no obstant, ha negat aquest matí les converses amb Abanca per a una possible integració. 

Poc després, Abanca ha explicat en un comunicat que responsables del banc han mantingut diverses converses i reunions per analitzar en profunditat les diverses alternatives existents amb el corresponent recolzament d’assessors financers i legals habituals en aquesta mena d’operacions. En el cas d’Abanca i Escotet, l’assessor financer és Bank of America Merrill Lynch i l’assessor legal, Linklaters.

Fundacions accionistes

Els principals accionistes de Liberbank són les tres fundacions bancàries de les caixes d’Astúries, Santander i Cantàbria, i d’Extremadura, amb més d’un 32% entre les tres, seguides per Oceanwood Capital Management, amb un 16,74%, la família Masaveu (5,52%), Norges Bank (3,26%).

En el context d'aquestes converses, l’última indicació de preu compartida amb algun dels principals accionistes de Liberbank ha sigut de 0,56 euros per acció de l’entitat, subjecta a la prèvia realització d’un parell de diligències. El preu ofert per Abanca valora el 100% de Liberbank en 1.639 milions d’euros.

En tot cas, Abanca aclareix que fins ara no s’ha conclòs ni formalitzat cap acord amb els principals accionistes de Liberbank sobre aquesta operació.

La comunicació d’Abanca a la CNMV es produeix després que l’organisme supervisor suspengués la cotització de les dues entitats a l’obertura ens els respectius mercats en què cotitzen. El banc que dirigeix Manuel Menéndez cotitza al Continu, mentre que les emissions de renda fixa i participacions preferents d’Abanca cotitzen al Mercat de Renda Fixa AIAF.

"No hi ha converses"

Liberbank ha publicat un fet rellevant en el qual afirma no haver rebut, de moment, cap oferta concreta per part d’Abanca ni manté converses per dur a terme cap operació estratègica diferent a la possible fusió amb Unicaja, en la qual continua treballant.

"Liberbank comunica que l’entitat no ha rebut fins ara cap oferta concreta que es correspongui amb el contingut de les notícies ni està en converses per dur a terme cap operació estratègica diferent de la comunicada en el fet rellevant de data 12 de desembre del 2018, en la qual, de moment, continua treballant", ha indicat Liberbank en un comunicat remès a la CNMV. Liberbank s’ha disparat un 17,35% en la seva tornada a la cotització borsària.

L’altra entitat bancària implicada en les converses, Unicaja, no ha entrat a valorar l’operació paral·lela. No obstant, fonts financeres assenyalen que l’entitat mantindrà el full de ruta que té en marxa en aquest moment i que és culminar un acord  amb Liberbank.

Temes:

Bancs Liberbank