Energia

Endesa i EDP recorren davant del Suprem l'ordre de peatges 2019

L'ordre congela els peatges de l'electricitat per cinquè any consecutiu

zentauroepp46826443 teresa ribera190204120551 / ALBERT BERTRAN

Les elèctriques Endesa i EDP han recorregut davant delTribunal Suprem l’ordre ministerial que fixa els peatges d’accés de l’electricitat per al 2019 i que van congelar els peatges per cinquè any consecutiu. En concret, els recursos van ser admesos a tràmit el passat 13 de febrer, segons publica aquest dilluns el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

El desembre del 2018, el Govern va aprovar la congelació dels peatges de l’electricitat, tal com havia fet en els últims anys, per evitar l’increment de la factura en un moment alcista per culpa del mercat, ja que els peatges elèctrics suposen al voltant del 40% del total de la factura de la llum. No obstant, ja llavors, la patronal elèctrica Aeléc va criticar aquesta mesura al considerar que suposava "portar el sistema elèctric a un desajust temporal".

"Els ingressos de l’activitat de distribució d’energia elèctrica continuen sent provisionals, cosa que significa que les empreses de distribució no estan rebent la retribució que els correspon per activitats realitzades fins al 2015", explicava en un comunicat l’associació que acull les cinc grans empreses del sector elèctric.

Els peatges inclouen els costos de la distribució i del transport del sistema elèctric, les subvencions a les renovables, l’amortització del dèficit de tarifa o la compensació a les extrapeninsulars, entre d’altres.

Temes:

Endesa Energia