agenda ministerial

Calviño es reuneix a Davos amb multinacionals tecnològiques i entitats financeres

Les trobades es produeixen després de l'aprovació pel Govern de la 'Taxa Google' i la 'Taxa Tobin'

zentauroepp45891658 calvio181114173530 / JVS

La ministra d’Economia, Nadia Calviño, ha aprofitat la seva participació en el Fòrum Econòmic Mundial de Davos per mantenir trobades amb directius de grans multinacionals tecnològiques i financeres, just ara que el Govern acaba d’aprovar els nous impostos sobre les transaccions financeres ('Taxa Tobin') i sobre serveis digitals ('Taxa Google').

La ministra, així, ha mantingut trobades amb la vicepresidentad’Ebay, Cathy Foster; la directora executiva de Visa Europa, Charlotte Hogg, i el director d’Assumptes Legals de Microsoft, Brad Smith. També mantindrà reunions amb el codirector del fons Bridgewater Associates, Gregal Censen; el responsable de relacions amb els governs de Google, Karan Bhatia; amb el cap de Goldman Sachs Internacional, José Manuel Durao Barroso; amb el director executiu del banc d’inversió JP Morgan, i amb els directius deHewlett Packard John Schultz  i Vishal Lall.

Calviño, així mateix, s’ha reunit amb el president del Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament (BERD), Suma Chakrabarti, així com amb el director per a Europa del Fons de Pensions del Canadà, Alain Carrier. També té previst intervenir en actes amb el ministre belga de Finances, Alexander de Croo; el ministre d’Economia de Portugal, Pedro Siza, i el comissari europeu d’Innovació, Carlos Moedas, així com amb la comissària europea de Comerç, Cecilia Malmström; el comissari d’Assumptes Econòmics, Pierre Moscovici, i el ministre italià d’Economia i Hisenda, Giovanni Tria.