AEROLÍNIES

Easyjet adverteix del col·lapse del Prat si no millora l'operativa de vols

El director general de la companyia, Javier Gándara, reclama que les aerolínies formin part del grup d'experts per a la gestió del trànsit aeri i la millora dels aeroports

La companyia anuncia 19 noves rutes entre Espanya i Europa, i que Barcelona s'afegirà a la plataforma de connexions internacionals per a vols de llarg recorregut

javiergandara1

L’aeroport del Prat no podrà continuar creixent en els propers anys si no afronta una profunda millora de la seva operativa de vols. Aquesta és l’advertència que ha fet aquest dimarts el director general d’Easyjet a Espanya, Javier Gándara, davant de la constatació que els problemes de puntualitat i massificació de l’aeroport han de ser esmenats amb urgència per evitar un col·lapse. "Ara mateix ja hi ha franges horàries que no es poden millorar si no és posant-hi avions amb més capacitat", ha dit Gándara, per la qual cosa insta les autoritats aeroportuàries a incorporar a les aerolínies el grup d’experts que es crearà el 2019 per planificar les necessitats de les infraestructures en els pròxims anys. 

La millora de l’operativa de l’aeroport del Prat passaria, davant de la impossibilitat de construir més pistes, per organitzar d’una manera diferent les operacions, amb millores tecnològiques i més recursos humans. Ha posat com a exemple l’aeroport de Gatwick, a Londres, que amb una sola pista (BCN en té dues) és capaç de gestionar un nombre gairebé semblant de viatgers. Gándara ha criticat el fet que els comitès d’interlocució aeroportuària no incorporin les aerolínies. El Comitè de Coordinació Aeroportuària de Catalunya va presentar fa un parell de setmanes el pla BCN a Punt, una iniciativa del Ministeri de Foment per plantar actuacions per millorar l’operativa del Prat l’estiu vinent. 

Easyjet ha anunciat aquest dimarts que incorporarà l’aeroport del Prat en el seu programa 'Worldwide by Easyjet', que a partir del 2019 permetrà als usuaris que viatgin des de Barcelona volar a més de 5.000 rutes diferents de tot el món gràcies als acords que l’aerolínia té amb altres companyies a Londres Gatwick, Berlín Tegel i Milà Malpensa. Segons Gándara, l’aerolínia té previst augmentar el 4% la seva capacitat al Prat i superar els 4,1 milions de passatgers l’any que ve. A nivell estatal, Easyjet ha anunciat 19 noves rutes entre ciutats espanyoles i de la resta d’Europa el 2019, la qual cosa permetrà incrementar en un 8% la seva capacitat. La companyia va celebrar aquest dimarts l’arribada del passatger 45 milions a l’aeroport de Barcelona des que va iniciar l’activitat el 1998. Easyjet connecta Barcelona amb 17 ciutats europees.