autopistes

Abertis redueix el seu consell a la tercera part

El grup controlat per la italiana Atlantia i ACS convoca una junta extraordinària d'accionistes per al 10 de desembre

abertis

Abertis ha convocat una junta extraordinària d’accionistes el dia 10 de desembre amb l’objectiu de remodelar el seu consell d’administració i reduir-lo a cinc membres, una tercera part de l’actual, després de la presa de control de l’empresa d’autopistes per ACS i la italiana Atlantia.

Segons ha informat avui la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valores (CNMV), la junta aprovarà el cessament de tots els membres del consell d’administració d’Abertis.

El nou consell estarà format per l’actual president d’Abertis i conseller delegat d’ACS, Marcelino Fernández; el conseller delegat d’Atlantia, Giovanni Castellucci; el director general de la companyia, José Aljaro; i per Pedro López Jiménez, d’ACS, i Carlo Bertazzo, per part d’Atlantia.

Els consellers seran nomenats per un termini de tres anys, tot i que podran ser reelegits per la junta una o més vegades.

La junta també votarà la modificació de diversos articles delsestatuts socials per adaptar-los a la nova realitat social amb motiu de l’exclusió de negociació de les accions representatives de la totalitat del capital social d’Abertis de la borsa i a la nova estructura accionarial de la societat.

Entre els quals, la modificació de la política de remuneracions aprovada en data 3 d’abril del 2017 per la junta general d’accionistes i vigent per als exercicis 2018-2020. La proposta és que el càrrec de conseller sigui gratuït i que la política de remuneracions únicament reguli la retribució del conseller delegat.

La setmana passada, Atlantia, ACS i la seva filial alemanya Hochtief van constituir les dues societats a través de les quals controlaran l’empresa, Abertis Holdeo i Abertis Participaciones, en execució dels acords assolits per la compra de la concessionària espanyola.