Resultats

Vidacaixa redueix en un 1,4% el seu benefici en els primers nou mesos del 2018

La filial asseguradora de CaixaBank va acumular un benefici net de 467,1 milions d'euros fins al setembre

La companyia d’assegurances de Caixabank i entitat líder del sector assegurador a Espanya, VidaCaixa, va acumular un benefici net de 467,1 milions d’euros fins al setembre, un 1,4% menys que fa un any, a causa d’operacions extraordinàries que van tenir lloc el 2017, segons va informar l’entitat en un comunicat.

El total de primes i aportacions comercialitzades en aquests nou mesos va arribar als 7.702 milions d’euros, un 9% menys que en el mateix període de fa un any, a causa del creixement extraordinari que es va registrar l’any passat, especialment, en el primer trimestre. No obstant, les primes de VidaCaixa comercialitzades durant el segon i tercer trimestre ja mostren evolucions interanuals positives del 10% i el 2% respectivament. Les solucions de vida-risc són les que presenten un millor comportament, amb creixements del 23%.

L’entitat, que manté el primer lloc en el rànquing de vida, amb una quota de mercat del 27,8%, també lidera el mercat de plans de pensions, amb el 24,2% del patrimoni total gestionat en aquests productes. A més, la companyia d’assegurances va augmentar en un 8,7% el nombre de clients a Espanya i Portugal, fins a arribar els 5,1 milions de clients a finals de setembre. 

En els primers nou mesos el volum de recursos gestionats va ascendir a 84.762 milions d’euros, un 15% més, 54.368 milions dels quals corresponen a assegurances de vida i la resta, a plans de pensions i EPSV. VidaCaixa va pagar 3.655 milions d’euros en prestacions, un 28,4% més que l’any passat.