AL CONGRÉS

Sánchez assegura que els autònoms cotitzaran d'acord amb els seus ingressos reals ja el 2019

El president confirma que hi haurà un sistema de trams, que no hauran d'avançar l'IVA i que es milloraran les seves pensions

zentauroepp45698227 graf8598 madrid 31 10 2018 el presidente del gobierno pe181031093639 / Javier Lizon

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha confirmat aquest dimecres al Congrés que el nou sistema de cotització dels treballadors autònoms estarà a punt per al 2019 i que hi haurà diferents trams a fi que aquest col·lectiu cotitzi en funció dels seus ingressos reals.

Així ho ha confirmat el president durant la sessió de control al Govern celebrada a la Cambra Baixa, en la qual ha sigut preguntat pel secretari general de Podem, Pablo Iglesias, pel seu compromís al no pujar la quota als treballadors per compte propi i baixar-lo als que tinguin menys ingressos.

Sánchez ha explicat que en el nou sistema els autònoms que no ingressin per sobre del salari mínim "pagaran cotitzacions socials d’acord als seus ingressos reals". "Aquest és el compromís del Govern i per a això estem treballant", ha assegurat.

Més liquiditat

Així mateix, ha assegurat que en el nou sistema els autònoms no hauran d’avançar el pagament de l’IVA en les seves declaracions fins a no haver cobrat les seves factures, la qual cosa millorarà la seva liquiditat, s’ampliarà la prestació per cessament d’activitat –el subsidi d’atur dels autònoms– i es milloraran les seves pensions.

Sánchez ha argumentat, respecte a això últim, que "l’única manera d’aconseguir-ho és que cotitzin per millors bases". "Amb una mica més de cotitzacions ajustades als seus ingressos reals, els autònoms podrien tenir pensions dignes", ha dit.