SECTOR AERI

Easyjet planeja utilitzar avions elèctrics el 2030

Aquest tipus de naus aconsegueixen un estalvi energètic del 30%

easyjet-wright-electric

La companyia de baix cost Easyjet planeja operar amb avions elèctrics (o almenys, híbrids) el 2030. Així ho ha anunciat el conseller delegat d’Easyjet, Johan Lundgren, que ha avançat aquest dilluns a Amsterdam els plans de desenvolupament juntament amb el seu soci tecnològic, la nord-americana Wright Electric.

L’aerolínia i Wright Electric han anunciat que ja treballen per adaptar un motor elèctric que fins ara està instal·lat en un avió de dues places a una altra nau de nou places, que podria realitzar el seu primer vol l’any que ve.

"El següent pas serà adaptar-lo per a un avió de 50 places i, després, portar-lo a un avió de 180", ha destacat el directiu, que ha fixat el 2030 com a data per a l’estrena. L’aerolínia considera que aquest tipus de naus es podrien utilitzar en rutes d’uns 500 quilòmetres, com per exemple Londres-Amsterdam, la segona amb més vols d’Europa."L’estalvi de costos en energia seria del 30%, i en termes de contaminació, del 50%", ha agregat.

La companyia, que des del 2000 ha reduït en un 30% l’empremta de carboni per passatger, planeja reduir-la un 10% més el 2022.

Temes:

Easyjet