L'AP-7 i l'AP-2 deixaran de tenir peatges l'1 de setembre del 2021

El ministre de Foment anuncia que les autopistes passaran a ser públiques al final de les seves concessions

ba1595fb-426e-485e-bb80-452eb21f062a-hd-web / periodico

Els peatges tenen els dies comptats a les peatges autopistes les concessions de les quals vencen entre aquest any i 2021. Així ho ha anunciat el ministre de Foment, José Luis Ábalos, que ha assenyalat en una entrevista amb el diari ‘El País’ que aquestes vies s’incorporaran a la xarxa pública. "Serem coherents amb els nostres compromisos i les propostes que hem plantejat en el Congrés i en el Senat perquè aquestes autopistes s’incorporin a la xarxa pública a partir del seu venciment i s’alliberin de peatge", ha anunciat Ábalos.

Entre les autopistes que deixaran de ser de peatge hi ha l’AP-7 i l’AP-2, actualment gestionades per la concessionària Acesa (Abertis) i en les quals no s’haurà de pagar a partir de l’1 de setembre del 2021.

Doble cost

"Hem decidit que s’alliberi de peatge" aquestes vies, ha afirmat Ábalos, que ha reconegut el doble cost de la mesura: d’una banda, el del manteniment de les vies, avaluat entre 50.000 i 68.000 euros per quilòmetre i any, i, de l’altra, deixar de cobrar els peatges.