compra del 51% del capital

CaixaBank torna a tenir el 100% de Servihabitat

L'entitat pagarà 176 milions d'euros pel control total de la firma immobiliària

servihabitat

CaixaBank ha arribat a un acord amb la societat SH Findel, controlada pel fons nord-americà TPG, per comprar el 51% del capital social de Servihabitat per 176 milions d’euros, i això li permetrà recuperar el 100% de la firma immobiliària. CaixaBank calcula que la recompra del 51% de Servihabitat tindrà un impacte negatiu d’uns 200 milions d’euros en el compte de resultats del 2018, així com una reducció de 15 punts bàsics (0,15 %) en la ràtio de capital de nivell 1 d’ordinari (CET1 'fully loaded'). En els pròxims anys, no obstant, espera que generi un impacte positiu d’aproximadament 45 milions d’euros anuals, segons ha informat el banc a la CNMV, el regulador borsari. L’octubre del 2013, CaixaBank va formalitzar la venda del 51% de Servihabitat al grup TPG, una operació que li va generar una plusvàlua bruta d’uns 255 milions.

La companyia va formalitzar vendes per valor de 1.300 milions d’euros entre gener i setembre de l’any passat i tenia una cartera d’actius sota gestió pròxima a les 215.000 unitats. 

Amb aquesta operació, que està subjecta a l’aprovació de les autoritats de competència, l’entitat espanyola recuperarà el control d’aquesta companyia, que gestiona els seus actius immobiliaris, fet que li permetrà actuar amb "una flexibilitat més gran i eficiència" en l’administració i comercialització d’aquests actius, així com "una reducció dels seus costos". Servihabitat és una de les principals firmes de prestació de serveis per a la gestió integral de carteres de crèdit hipotecari i promotor, així com d’actius immobiliaris, amb més de 25 anys d’experiència al sector.