Del 14 al 18 de juny

Els sindicats convoquen aturades parcials en el servei d'autobusos que connecta Barcelona amb el Prat

El servei es veurà afectat de 6.00 a 8.00 hores del matí i 18.00 a 20.00 hores de la tarda, amb uns serveis mínims decretats del 33%

El servei de l’Aerobús, dues línies d’autobusos que connecten el centre de Barcelona ambl’aeroport del Prat de Llobregat, es veurà interromput parcialment entre els dies 14 i 18 de juny amb motiu de les aturades convocades pel comitè d’empresa, que afectaran al servei de sis a vuit del matí i de sis a vuit de la tarda. Els serveis mínims decretats pel departament de Treball durant aquelles hores són del 33%.

La secció sindicald’Unió General de Treballadors (UGT), el sindicat amb més representació dins de l’empresa, denuncia la falta de voluntat d’acord amb Serveis Generals de Mobilitat i Transport, l’empresa que opera el servei i que depèn de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), per pactar noves modificacions en les condicions laborals dels treballadors.

El membre del comitè d’empresa, i delegat sindical de l’UGT, Agustín Gómez, afirma que la voluntat de l’atur és aconseguir, entre altres coses, millores en punts com una millor estabilitat horària i modificacions en la distribució de les jornades laborals, per a una millor conciliació familiar. "Tenim molta rotació de torns, d’aquí a una setmana podem tenir diferents hores d’entrada i a la setmana següent, d’altres; fet que ens dificulta molt establir rutines", explica Gómez.