PESCA

L'Argentina captura un pesquer espanyol per pescar "il·legalment" en les seves aigües

Porta a bord 34 tripulants i més de 320 tones de peix processat

lainz41913186 this handout photo released by the argentine naval prefectur180205101627

L'autoritat marítima argentina ha capturat un pesquer espanyol que "estava pescant il·legalment" al mar Argentí, a l'altura de Comodor Rivadavia, segons ha informat la Prefectura Naval Argentina en un comunicat.

El vaixellPlaya Pesmar Uno, que portava 34 tripulants a bord, es trobava dins de la Zona Econòmica Exclusiva Argentina (ZEEA) i va ser interceptat per un guardacostes en el marc dels operatius per a la protecció dels recursos pesquers disposats pel Ministeri de Seguretat de l'Argentina.

Al ser interceptat, la tripulació del guardacostes va establir comunicacions per ràdio amb el capità del pesquer amb l'objectiu que el vaixell aturés la seva marxa, d'acord amb les normes internacionals, segons Prefectura Naval Argentina.

El capità del vaixell va acatar l'ordre de detenir la navegació i no aixecar la xarxa de pesca que tenia desplegada al mar. Després d'això, una dotació de la institució va abordar el pesquer espanyol juntament amb personal de l'Agrupació Albatros i un inspector de la Direcció Nacional de Pesca.

320 tones de peix

En aquest moment s'està realitzant un control del peix fresc capturat per determinar la quantitat de la càrrega. Les primeres estimacions indiquen que porta a bord més de 320 tones de peix processat.

"Amb les forces federals treballem per protegir els recursos que són de tots els argentins", va assegurar la ministra de Seguretat, Patricia Bullrich, apuntant que seguiran "enfortint" la seva vigilància en les aigües "per brindar la seguretat i garantir el compliment de la llei".

Temes:

Argentina Pesca