criptomonedes

El furt de monedes virtuals de Coincheck al Japó afecta 260.000 persones

La firma es compromet a tornar els 430 milions d'euros sostrets als clients

jcarbo41797876 coincheck180128202202 / Takuya Inaba

La casa de canvi japonesa Coincheck ha xifrat aquest diumenge en 260.000 les persones afectades pel furt de la criptomoneda NEM i ha anunciat que reemborsarà els actius desapareguts. A través d'un comunicat, l'operadora ha explicat que utilitzarà els seus propis actius per tornar als clients afectats l'equivalent en iens de la seva inversió en la criptodivisa desapareguda. Coincheck, una de les principals plataformes d'intercanvi de criptomonedes del Japó i l'Àsia, va anunciar divendres la desaparició del seu sistema de 58.000 milions de iens (430 milions d'euros/534 milions de dòlars) en NEM per un suposat pirateig, fet que el va portar a suspendre la seva cotització i operacions.

La mesura va afectar la retirada, la venda i l'emissió de NEM, així com d'altres divises virtuals i iens, i va portar desenes de clients a concentrar-se a la porta de la seu de l'operadora a Tòquio per exigir la devolució dels seus actius.

Devolució

Coincheck ha explicat que els afectats rebran en iens l'equivalent de la seva inversió en NEM al canvi establert en el moment que es va suspendre la cotització.

L'operadora, que és present en el mercat de Tòquio des del 2012, ha assegurat a més que es compromet a reiniciar els serveis, suspesos des de divendres, i a posar en marxa una investigació de les causes, així com a prendre mesures per a l'enfortiment del sistema de seguretat.

Auge del mercat

El Japó s'ha situat a l'avantguarda a l'hora d'acceptar les criptodivises (forma de pagament que té en la codificació de dades el suport del seu valor) al reconèixer-les com a forma de pagament i establir requisits legals per a totes les cases de canvi establertes al país, cosa que ha disparat el seu valor.

El cas arriba després que el Japó fos escenari el 2014 de l'escàndol de Mt.Gox, al seu dia la casa de canvi més gran de la criptomoneda, que va fer fallida després de la desaparició de centenars de milions de dòlars en bitcoins per una suposada malversació comesa pel seu propietari, Mark Karpeles.