CONSUM

Grupo Miquel inaugura 84 supermercats durant el 2017

La firma ha creat 312 llocs de treball amb els seus súpers franquiciats

suma

Grupo Miquel continua creixent. La companyia controlada per la multinacional xinesa Bright Food des de l’octubre del 2015 va augmentar la seva presència a Espanya l’any passat mentre prepara el seu creixement a la Xina, on aposta per la creació de filials en diverses regions del país.

Grupo Miquel va tancar l’any 2017 amb un total de 84 nous supermercats franquiciats a Espanya amb les marques Suma, Proxim i Spar, que sumen un total de 15.779 metres quadrats de sala de vendes i que han generat 312 llocs de treball. Els responsables de l’empresa catalana van assegurar ahir en un comunicat que l’estratègia de creixement per tot Espanya ja estava en marxa el 2016, quan va inaugurar 76 locals Suma i Proxim. 

De les 84 obertures, 65 corresponen a l’ensenya Proxim (31 a Catalunya), mentre que 17 centres s’han obert amb l’ensenya Suma (vuit a Catalunya). Els dos restants són supermercats amb la marca Spar a Catalunya, on Grupo Miquel gestiona la seva llicència. Amb aquestes inauguracions, la firma ja compta a Espanya amb més de 600 botigues Suma i Proxim, i 110 establiments amb marca Spar.

Durant aquest any, la firma seguirà amb la seva estratègia d’ampliar la presència de franquiciats a Espanya, al mateix temps que continuarà amb la seva expansió amb altres models de negoci al país. Segons avancen fonts de l’empresa, durant el primer trimestre de l’any es posarà en marxa la plataforma logística de Torrejón de Ardoz, que amb 21.000 metres quadrats «reforçarà el servei als clients de Grupo Miquel de la zona centre (Madrid, Castella la Manxa i Castella i Lleó)», i que suposarà la creació de més de 100 llocs de treball.

Mentrestant, a l’àrea de Cash&Carry, el 2018 s’inauguraran dos nous centres a Catalunya i Castella la Manxa, i s’arribarà així als 69 establiments a tot Espanya. El 2017 es va obrir un centre GMcash a Zamora, amb una inversió d’1,1 milions.

Aposta asiàtica

L’altre focus de negoci de Grupo Miquel serà l’internacional. «El 2018 és l’any de consolidació a l’Àsia», apunten les mateixes fonts. Per a això, Grupo Miquel va crear el 2017 una societat a la Xina (concretament a Xangai), que comptarà amb personal propi. Aquesta serà «la base de l’expansió al país, ja que es preveu un pla de creixement amb obertures els pròxims anys de diverses filials en altres regions de la Xina».

Grupo Miquel va tancar l’exercici 2016 amb una facturació de 1.053 milions d’euros i un equip de 2.300 treballadors.