Tercera jornada a la baixa per tancar l'any

La borsa del dijous 28 de desembre del 2017

Les caigudes dels últims dies rebaixen els guanys anuals al 7,92%

Tercera jornada a la baixa de la borsa espanyola. Amb una caiguda del 0,71%, l'Ibex 35 ha perdut aquest dijous la cota de 10.100 punts, aconseguida a principis de desembre, arrossegada pels descensos dels grans valors i el sector bancari, afectat per la revalorització de l'euro. Aquesta pèrdua redueix els guanys anuals al 7,92% un dia abans de tancar l'exercici.

Els analistes atribueixen la situació a la incertesa creada després de les eleccions a Catalunya abocada a la formació d'un govern de partits independentistes.

Les pèrdues de l'Ibex 35 han afectat els grans valors, encara que la pujada en la cotització de la moneda única també ha contribuït a aprofundir els descensos per l'efecte negatiu que té en el sector financer. Inditex ha retrocedit l'1,39%; BBVA, el 0,93%; Santander i Iberdrola, el 0,88%, i Telefónica, el 0,47%, mentre que Repsol ha avançat el 0,20%.

Endesa ha sigut un dels de la cua després de la concessió d'un préstec del BEI, i entre els bancs CaixaBank ha sigut el més castigat, al caure l'1,01%, mentre que Bankia s'ha desmarcat amb un repunt del 0,17%.