els ingressos augmenten el 27%

Amazon va guanyar 1.176 milions fins al setembre, el 27% menys

El CEO d’Amazon, Jeff Bezos, durant una conferència, el setembre passat a Santa Monica (Califòrnia). / AP / REED SAXON

El gegant del comerç electrònic Amazon va guanyar 1.176 milions de dòlars entre gener i setembre, el 27% menys que l'any passat, segons va anunciar en els seus primers resultats des de la compra dels supermercats Whole Foods. La firma va obtenir un benefici net per acció de 2,39 dòlars en els primers nou mesos, per sota dels 3,36 aconseguits en el mateix període de l'any passat. No obstant, els ingressos acumulats des de començament d'any van arribar a 117.413 milions de dòlars, el 27% més que en el període comprès entre gener i setembre del 2016, quan va aconseguir 92.246 milions.

Respecte al tercer trimestre de l'any, al que prestaven més atenció els analistes, Amazon va obtenir un benefici net de 256 milions, amb prou feines un 2% menys interanual. El benefici net per acció es va mantenir invariable en els últims tres mesos, amb un valor de 52 centaus. La xifra va superar amb escreix les expectatives dels analistes, que estimaven 3 centaus. Així mateix, els ingressos de la tecnològica entre juliol i setembre, de 43.744 milions (un 34% més en comparació amb els 32.714 del mateix període del 2016) van ser superiors a l'esperat.

Whole Foods

L'augment en els ingressos d'Amazon s'explica en part per la cadena de supermercats Whole Foods que va adquirir a finals d'agost i que ha aportat 1.300 milions a aquesta variable.

Després de tancar la compra de la cadena per 13.500 milions de dòlars, Amazon ha portat a terme una estratègia de baixada de preus en una sèrie de productes. A més, ha integrat a les seves files uns 87.000 empleats de Whole Foods.

AWS i Alexa

El conseller delegat d'Amazon, Jeff Bezos, va destacar el creixement de la divisió del núvol digital d'Amazon Web Services (AWS). AWS era una de les divisions on els analistes esperaven un gran creixement, que s'ha concretat en un 42% tant trimestral com acumulat, malgrat la competència que presenten serveis de computació similars desenvolupats per Microsoft i Google. Dins els comptes de la firma, el segment d'AWS va obtenir uns ingressos de 4.584 milions entre juliol i setembre i de 12.346 milions en els nou primers mesos de l'any.

El futur

La companyia va apuntar també al llançament de tres nous dispositius Echo de control de la llar, que es valen d'Alexa (que requereix AWS). "Està funcionant, els clients han comprat desenes de milions de dispositius que utilitzen Alexa (...) i els usuaris actius són cinc vegades més que l'any passat en aquest moment", va assegurar.

De cara al tancament de l'exercici, Amazon preveu arribar a uns ingressos trimestrals entre 56.000 i 60.500 milions, un rang de creixement entre el 28% i el 38% interanual i on tindrà impacte el futur de Whole Foods, indica el comunicat de premsa.