Resultats

Abertis va guanyar 735 milions fins al setembre

La gestora d'autopistes destaca l'alça del trànsit en tots els seus principals mercats

Abertis va obtenir un benefici net de 735 milions d'euros entre el gener i el setembre d'aquest any, xifra que suposa un augment del 2%, encara que s'eleva al 20% respecte als nou primers mesos de l'any passat en termes comparables, segons la companyia gestora d'autopistes.

La companyia, immersa en una batalla pel seu control protagonitzada per la italiana Atlantia i ACS, a través de la seva filial alemanya Hochtief, s'ha beneficiat de la tendència a l'alça del trànsit en la majoria dels mercats que explota via de pagament, amb increments destacables a Espanya (+4,2%), Itàlia (+3%) i França (+1,4%). A Llatinoamèrica, destaquen els increments a Xile (+4,2%) i el Brasil (+2,8%).

La companyia, que com moltes altres ha decidit traslladar aquest mes el seu domicili social de Barcelona a Madrid, ha millorat en conjunt les seves principals magnituds durant els nou primers mesos de l'any. Els ingressos han crescut un 16%, fins als 4.186 milions d'euros, impulsats sobretot per la millora generalitzada del trànsit i la incorporació de nous actius al perímetre al llarg de l'exercici, com Itàlia i l'Índia). 

Eficiències

El marge brut d'explotació ha arribat en aquest període als 2.754 milions d'euros (+14%), gràcies, entre altres factors, a l'impuls del seu pla d'eficiències operatives.

Les inversions fetes en el període registren xifres rècord per al grup: en total s'han invertit 3.200 milions d'euros, entre els quals destaquen els 2.214 milions destinats a l'increment de participació a Sanef, així com les inversions al Brasil (374 milions d'euros), Itàlia (179 milions), França (70 milions) i Xile (58 milions).