TRANSPORT

Uber presenta recurs contra la revocació de llicència a Londres

La firma podrà seguir operant mentre no es resolgui el recurs

Uber ha presentat aquest divendres el seu recurs d'apel·lació sobre la decisió del regulador de transport de Londres de revocar-li la renovació de llicència, cosa que comporta un cessament de l'activitat. Mentre no es resolgui el recurs, la firma podrà seguir operant a la ciutat.

El 22 de setembre, Transport for London (TFL), l'autoritat del transport de la capital britànica, va denegar la renovació de la llicència d'operador de lloguer privat de vehicles a Uber. Entre altres raons, ha esgrimir que "l'enfocament i la conducta d'Uber demostren una falta de responsabilitat corporativa en relació amb diverses qüestions que posen potencialment en risc la seguretat pública". I ha citat la forma de "denunciar delictes penals greus", "com s'obtenen els certificats mèdics" o l'ús d'un 'software' que permet bloquejar l'accés de les autoritats a les dades de l''app'.

L'app' havia de cessar el servei, tret que recorregués la decisió. De moment, ja ha presentat la seva intenció de recórrer, tot i que encara no ha presentat tota la documentació sobre el recurs. Està prevista una audiència l'11 de desembre per escoltar les parts, segons ha dit una font judicial a Reuters.

"Com que avui hem presentat la nostra apel·lació, els londinencs poden seguir utilitzant la nostra aplicació. Esperem seguir tenint converses constructives amb TFL", ha dit un portaveu d'Uber.