TECNOLOGIA

Amazon obrirà a Barcelona un centre d'investigació sobre 'machine learning'

La companyia crearà 100 nous llocs de treball d'alta qualificació

El nou centre estarà operatiu durant la primera meitat del 2018

exterior1

Nova aposta del gegant del comerç electrònic Amazon per Barcelona. La companyia va anunciar que obrirà un nou centre d’investigació i desenvolupament sobre 'ma­chine learning' a la ciutat durant la primera meitat del 2018. Serà un espai en què treballaran més de 100 científics i enginyers de 'software'.

En aquest centre s’investigarà sobre 'machine learning', és a dir, l’aprenentatge automàtic. Segons l’empresa, «Amazon treballa per extreure automàticament patrons a partir de bases de dades molt extenses amb l’objectiu de fer prediccions de gran precisió. La capacitat per preveure la demanda dels clients, la traducció de la informació dels productes i el reconeixement automàtic de veu són tan sols alguns exemples de com l’aprenentatge automàtic permetrà a la companyia oferir preus més baixos, una selecció més àmplia de productes i una millor experiència d’usuari a Amazon».

En altres paraules, aquest aprenentatge automàtic –que s’engloba dins del camp de la intel·ligència artificial– permet que, a través d’un algoritme, es puguin extreure automàticament regles i patrons a partir de bases de dades molt extenses, i que permeten fer prediccions de gran precisió.

Innovació científica

El centre estarà ubicat al districte tecnològic del 22@, al mateix edifici que el Seller Support Hub d’Amazon, des d’on, a principis del 2018, es començarà a oferir assistència a petites i mitjanes empreses del sud d’Europa que venen els seus productes a Amazon Marketplace. L’objectiu del nou centre serà investigar en aquest àmbit, és a dir, qüestions científiques generals que, més endavant, es podrien aplicar a productes concrets: predir de forma més precisa els pics de demanda per reduir els costos d’emmagatzematge i garantir l’estoc, traduccions automàtiques de les descripcions dels productes, el control de dispositius mitjançant la veu...

«Barcelona és la seu ideal per al nostre nou centre de recerca i desenvolupament. L’extensa xarxa d’universitats amb què compta i la qualitat de vida que ofereix aquesta ciutat la converteixen en un destí molt interessant per al talent internacional», va destacar François Nuyts, vicepresident i director general d’Amazon a Espanya i Itàlia. 

El procés de selecció per al nou centre de recerca i desenvolupament d’Amazon a Barcelona ja està en marxa. Amazon busca científics i desenvolupadors de 'software' que siguin capaços de resoldre tasques complexes i sentin una gran vocació per millorar l’experiència de compra dels clients. Els interessats poden presentar la seva candidatura a la web d’Amazon Jobs.

Al capdavant del centre hi haurà l’enginyer Hugo Zaragoza, que ha treballat per a Microsoft i Yahoo, a més de ser el fundador de l’empresa Websays.

Diverses inversions

El nou centre de recerca i desenvolupament de Barcelona se sumarà a les inversions ja realitzades per Amazon a Espanya durant l’any passat. La companyia acabarà el 2017 amb una plantilla a Espanya de 1.600 empleats fixos, repartits entre les seves oficines corporatives i els centres logístics de San Fernando de Henares (Madrid) i Castellbisbal (Vallès Occidental), així com dos centres urbans de distribució més dedicats en exclusiva a Prime Now (el servei d’entrega ultraràpida d’Amazon) a Madrid i Barcelona. Abans de finalitzar l’any, a més, inaugurarà el centre logístic al Prat de Llobregat, que generarà 1.500 llocs de treball més d’aquí al 2019.

A part d’aquestes inversions, crearà 500 nous llocs de treball fins al 2019 amb l’obertura del seu Seller Support Hub a Barcelona. Compta igualment amb un centre logístic a Martorelles, que també obrirà les portes abans que acabi l’any, i una instal·lació logística a Getafe que es preveu inaugurar aquest 2017. A més, està previst que construeixi nous centres a Getafe (Madrid), Paterna (València) i Illescas (Toledo). 

Temes:

Amazon